Schimbări legate de Evaluarea Națională și Bacalaureat. Ce trebuie să pregătim pentru examene, până la urmă?

bacalaureat si evaluarea nationala

Dragilor, venim cu vești proaspete, în ceea ce privește mediul educațional din România. Din păcate, prezența noului virus a reușit să dea peste cap ceea ce odată numeam normalitate, fapt pentru care, trebuie să ne adaptăm din mers. În cele ce urmează, vom vorbi despre schimbările legate de Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Doamna ministru, Monica Anisie, a susținut într-un comunicat de presă (disponibil în linkul de mai jos) câteva noi reglementări legate de desfășurarea examenelor naționale și nu numai.

Astfel că, pe lângă eforturile cadrului profesoral, de a susține educația în continuare (prin lecții online ori prin programul TVR), suntem conștienți că astfel de proiecte nu pot echivala activitatea școlară propriu-zisă; în prezent, nu există o dată exactă referitoare la reluarea cursurilor, iar aceasta depinde în mod direct de felul în care evoluează co-vid 19 în România.

Pentru clasele a VIII-a și a XII-a avem vești bune:

Programa Evaluării Naționale și a Bacalaureatului exclud automat materia de pe semestrul al II-lea – o decizie umană, venită în sprijinul acestor elevi care se confruntă cu examene foarte importante în evoluția și cariera lor.

  • Totodată, simulările vor fi și ele anulate, încurajându-se lucrul online în această perioadă.
  • Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și olimpiadele vor fi de asemenea anulate anul acesta, din aceleași motive.
  • De asemenea, nici sesiunea specială a examenelor pentru olimpici nu va mai avea loc în acest an.
  • În ceea ce privește activitatea la clasă, anul acesta mediile se pot încheia doar cu două note (+ teză – unde este cazul), iar teza va cuprinde doar materia studiată până în data de 11 martie, conform Monicăi Anisie.

O veste și pentru profesori și învățători se referă la salariile acestora: chiar dacă au existat felurite speculații în mediul online, salariile acestora nu vor fi afectate în niciun fel (cel puțin deocamdată).

Claselor a VIII-a și a XII-a/ a XIII-a le doresc mult succes la examen și le pun la dispoziție materiale utile pentru pregătire:

Poate că nu se compară cu o simulare propriu-zisă, dar am încercat să includem cât mai mult din materia pentru examen în aceste simulări online. Nu uitați, Vox Valachorum vă oferă sprijin permanent la limba și literatura română. Profitați de acest material gratuit pentru a obține note bune la examene!

 

Simulare Evaluare Națională

Simulare Bacalaureat

 

Link către discursul doamnei Anisie:

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Schimbări legate de Evaluarea Națională și Bacalaureat. Ce trebuie să pregătim pentru examene, până la urmă?

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat