Sunetul și litera A – clasa pregătitoare

Literele de tipar ale alfabetului - fișede lucru - clasa pregătitoare

Vom începe o serie nouă de exerciții, integrate în fișe de lucru pentru școlari, dedicată în special clasei pregătitoare. Acestea constau în scrierea literelor mici și mari de tipar și identificarea lor în diverse cuvinte.

 

Comunicarea în limba română ca discplină de învățământ pentru clasa pregătioare are ca un prim obiectiv familiarizarea cu literele de tipar și înțelegerea conexiunilor dintre ele, conducând astfel spre citire. Această etapă poate fi numită perioada de prealfabetizare, în care copilul învață să citească înainte de a fi învățat scrisul de mână.

Este necesar să ne oprim asupra unor detalii, să oferim explicații și îndrumări în scrierea literelor. Chiar dacă unele indicații par de la sine înțelese, un învățăcel are mare nevoie de ele. Este necesar să enumerăm componentele fiecărei litere în parte. Așa că, să trecem la treabă!

Vom începe cu litera A (mare de tipar), formată din trei linii drepte. Scrierea literei A mare de tipar începe cu o linie oblică spre dreapta de jos în sus, continuată cu o linie oblică (privită în oglindă) din același punct în jos, până la capătul rândului. Ultima componentă este o linie orizontală trasată de la stânga spre dreapta la centrul celor două linii oblice.

A mic de mână este de dimensiuni mai mici și are două componente: două linii curbate (sub forma unui cârlig). De data aceasta vom începe cu linia curbată din partea dreaptă, urmată de bucla finală, „burtica” lui a din partea stângă.

Mai jos puteți urmări trasarea semnelor grafice în ordinea lor corespunzătoare pentru scrierea corectă a literelor amintite.

 

 

 

 

 

 

 

Descărcați fișierul de mai jos (click pe imagine) pentru a rezolva fișa de lucru. Mult spor!

Sunetul și litera A

 

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagram instagram vox valachorum

Manualul digital Vox Valachorum: aici

 

Vezi și:

Recapitulare: părțile de vorbire – clasele primare

Sunetul și litera A – clasa pregătitoare

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat