Recapitulare fonetică (rebus cu 20 de cerințe)

fonetica rebus vox valachorum

Fonetică. Rebus interactiv +  material printabil

 

 

Pentru recapitularea cunoștințelor de fonetică, am pregătit pentru tine un rebus cu 20 de întrebări. Exercițiile sunt simple, nu necesită un grad foarte avansat, însă trebuie să fim atenți pentru a nu greși. Acest rebus vine în două variante: una dintre ele este cea digitală și interactivă, pe care o poți rezolva chiar aici pe site folosind mouse-ul și tastatura (sau telefonul mobil, desigur), iar cea de-a doua este cea printabilă. Îți punem la dispoziție și un fișier pdf pe care îl poți downloada pentru a-l rezolva la școală. Este un mod distractiv prin care putem învăța! Integramele sunt pe gustul tuturor!

Cerințele cuprinse în acest exercițiu însumează felurite aspecte pe care le învățăm în cei patru ani de gimnaziu: corespondența literă-sunet, despărțirea în silabe, gupurile de litere ce / ci / ge / gi / che / chi / ghe / ghi, litera „x”, diftongul, triftongul, hiatul etc..

Acest material poate fi utilizat elevilor începând cu clasa a VI-a, dar și pentru recapitularea din clasele a VII-a ori a VIII-a. Mult spor să aveți!

 

Ei bine, cum ți s-a părut? Ți-a plăcut acest concept de exercițiu? Ai reușit să rezolvi tot rebusul? Mai jos ai și varianta pdf, în cazul în care vrei să descarci acest material!

 

Descarcă: Rebus Notiuni Fonetica

 

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagraminstagram vox valachorum

Cursul pentru Evaluarea Națională: aici

 

Dacă ți-a plăcut rebusul nostru despre fonetică, îl poți distribui pe paginile tale de socializare; ne-ar ajuta mult! De asemenea, îți amintim că găsești pe site-ul nostru numeroase articole utile! Te-ar putea interesa și altele. Ai mai jos câteva:

„Rucsac” sau „ruxac”? Cum vom scrie acest substantiv?

„Click” sau „clic” Cum se scrie corect în limba română?

Identifică valoarea morfologică a cuvântului (test de 50 de întrebări)

„Aceeași” sau „aceiași”? Alege răspunsul corect!

Tipare textuale: definiții, explicații și exemple

„Shaorma” sau „șaorma”? Cum se scrie corect în română?

„Premisa” sau „premiza”? Care este varianta corectă?

 

 

Recapitulare fonetică (rebus cu 20 de cerințe)

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat