Testul de antrenament numărul 4 pentru Bacalaureat (28 septembrie 2022) [marca Vox Valachorum]

testul de antrenament 4 bac vox valachorum 28 septembrie

În cadrul acestui articol, vom posta testul de antrenament numărul 4 pentru Bacalaureat publicat în data de 28 septembrie 2022 [marca Vox Valachorum]. Testul de antrenament este conceput de pagina Vox Valachorum și are rolul de a servi drept material auxiliar elevilor de clasa a XII-a. Prezentul test a fost conceput în conformitate cu programa pentru examen, urmărind  să vină în ajutorul elevilor și al profesorilor de limba și literatura română. Obiectivul nostru este de a posta săptămânal astfel de materiale pentru a putea oferi suport urmăritorilor noștri.

sigla titlu Vox Valachorum

 

Orice observație sau completare poate fi făcută utilizând mijloacele media de contact [Facebook, Instagram, YouTube, e-mail etc.]. Apreciem feedbackul dumneavoastră și doar cu ajutorul acestuia putem progresa! Testul poate fi descărcat în format pdf. și listat ulterior pentru a fi lucrat acasă sau la clasă. 

 

 

Descarcă:  Testul de antrenement Nr. 4 Vox Valachorum Bacalaureat (din 28 septembrie 2022)

 

Sperăm ca materialele noastre să vă fie de un real folos și să vă ajute în pregătirea pentru examene. Pe site-ul nostru găsiți multe alte materiale utile, precum: articole care acoperă diverse aspecte teoretice utile pentru Evaluare și Bacalaureat, teste grilă menite să te ajute în aprofundarea materiei, materiale video cu lecții explicative, teste de antrenament eliberate de Ministerul Educației și, de asemenea, rezolvări propuse pentru acestea, informații ve vizează sistemul educațional românesc, știri din sfera educației etc..

 

Texte suport folosite:

 

Subiectul I

 

Plănuisem de mult un curs despre spiritualitatea poeziei românești. N-avusesem încă timp să-l aștern pe hârtie. Era iarnă. Aveam destul răgaz, mai ales noaptea. Ziua mai trecea în plimbări și jocuri cu băiețașul, care îmi era din ce în ce mai drag, fiindcă simțeam ecoul meu în el. Dar abia acum aveam să-l cunosc mai bine. Când lucram ziua în camera dată mie, mai rar să rămân prea multă vreme singur. Băiețașul se strecura pe usă și, așezându-se la masă, voia să lucreze ca mine. Era obișnuit cu cărțile și nu le rupea. Părinții îi citiseră tot ce-au găsit prin librării și el știa că acolo se găsesc versuri. Îi dam o coală de hârtie, un creion și începea să mâzgălească‘. I-am tras fel de fel de linii ca în caietele de caligrafie, voind să-l învăț să scrie și să citească‘. Era prea inteligent și prea nervos ca să aibă  răbdare. Voia să știe totul dintr-o dată. Cum știa unchiul, de ce să nu poată ști și el? N-a fost chip. După strofele de pe pagini, știa că în cărțile de pe masă sunt poezii. A stăruit să-i citesc. Ce să-i citesc? Cu care poet să-ncep? Ochii mi-au căzut pe volumul Patriarhale de Șt. O. Iosif. Dintre cărțile nescrise pentru copii e cea mai potrivită. Poezii ca despre bunica, despre bunicul, despre frățiorul mic, care se sperie de cel mare fiindcă‘ nu l-a văzut de mult, despre mama care își sfătuiește băiatul când pleacă să intre la stăpân găseau un ecou cu totul neașteptat.

Se lipeau ca mierea de el. Descopeream o afinitate apriorică între el și aceste poezii de parcă Șt.O. Iosif le-ar fi scris când ar fi fost de o vârstă cu el. La a doua lectură, băiețașul le reproducea fără greș.

Crainic, Memorii

 

 

Subiectul al II-lea

SCENA I

[ȘEFUL — UN ȚĂRAN]

 

Intră șeful, cu chipiul pe cap, un fanion în mână. Merge spre aparatul telegrafic. Se uită la banda de hârtie, o rupe, și pe urmă apasă pe mânerul aparatului telegrafic, care’ amuțește. Se îndreaptă spre telefonul din perete, întoarce de câteva ori manivela, ridică receptorul.

ȘEFUL: Allo, allo… (Nu răspunde nimeni probabil. Acroșează De afară se aude un nou șuerat de locomotivă. Șeful merge spre ușă și din prag strigă, cu mâna pâlnie la gură, peste linie): Ichim! Ichim! Să fii cu ochii în patru când o trece acceleratul. Vezi. de rațe și de gâște. Să nu-mi calce vreuna, că te pui s’o mănânci… Ș’o plătești. (Iși scoate chipiul și-l pune în cuier. Merge spre masa telegrafului și ia loc acolo și citind încă odată banda ruptă adineaori din aparat. Pe ușe intră un țăran).

ȚĂRANUL: Dacă nu vă e cu supărare…

ȘEFUL: (Sever): Ce poftești d-ta?

ȚĂRANUL: Un belet pentru…

ȘEFUL: Treci la casa de bilete.

ȚĂRANUL: Păi io ziceam că…

Mihail Sebastian, Steaua fără nume

 

 

 

 

Descarcă materialul .pdf „Testul de antrenament” de mai sus pentru a vedea cerințele complete! Mult succes!

 

 

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagram instagram vox valachorum

Cursurile noastre pentru Evaluare și Bac: aici

 

Ți-a plăcut testul de antrenament? Vezi și:

Testul de antrenament numărul 1 pentru Bacalaureat (7 septembrie 2022) [marca Vox Valachorum]

Expresii și locuțiuni cu termenul „șarpe” + quiz

„Să ști” sau „să știi”? Cum este corect să scriem?

Expresii și locuțiuni care conțin cuvântul „așa” + quiz

Cazurile substantivului

Testul de antrenament 3 pentru Evaluarea Națională (9 mai 2022)

Testul de antrenament 5 pentru Evaluarea Națională (23 mai 2022)

Testul de antrenament numărul 1 pentru Evaluarea Națională (6 septembrie 2022) [marca Vox Valachorum]

Testul de antrenament numărul 2 pentru Evaluarea Națională (13 septembrie 2022) [marca Vox Valachorum]

 

Testul de antrenament numărul 4 pentru Bacalaureat (28 septembrie 2022) [marca Vox Valachorum]

Please Login to Comment.

Derulează în sus
Nume
Email
Loading

This will close in 0 seconds

error: Conținut protejat