Marele test din funcții sintactice (50 de întrebări)

Marele test din funcții sintactice vox valachorum

Marele test din funcții sintactice

 

 

 

Conceperea acestui test este rezultatul voturilor de pe grupul nostru de Evaluare Națională. În urma sondajului realizat pe grup (s-au strâns câteva sute de voturi), am decis să concepem un material interactiv despre funcții sintactice. Iată că am revenit cu materialul, așa cum am promis că vom face. În cadrul articolului de astăzi, vom posta un test compus din 50 de întrebări – toate legate de sintaxa propoziției. Am încercat să acoperim cât mai multe aspecte (unele mai facile, altele mai dificile), în așa fel încât acest material să fie de un real folos pentru urmăritorii noștri. Iată-ne aici, așadar.

Marele test din funcții sintactice este un test realizat prin intermediul platformei WordWall, un instrument util în conceperea materialelor didactice interactive pe care îl utilizăm de mai bine de un an pe voxvalachorum.ro. Cu ajutorul acestor materiale, am reușit să ajutăm mii de elevi de-a lungul timpului (am reușit să atingem toate temele de interes pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat).

Întrebările incluse în testul despre funcții sintactice acoperă o arie largă, referindu-se la toate părțile de vorbire îndeosebi. Această mixtură poate fi utilă pentru recapitulările generale pe care le poate face elevul în pregătirea sa de examen. Noțiunile cuprinse nu depășesc ca nivel clasa a VIII-a (am avut grijă să nu includem noțiuni pe care elevii să nu le studieze la școală). Terminologia este adaptată la programa de gimnaziu în vigoare, astfel că, dacă rezolvi acest test și ai absolvit clasa a VIII-a de mult timp, s-ar putea ca unele noțiuni să nu corespundă cu ceea ce ai învățat. Țin să fac această precizare încă de la început, pentru a nu lăsa loc de interpretare.

După cum bine știți, feedbackul dumneavoastră a fost întotdeauna foarte important pentru noi, fapt pentru care apreciem întotdeauna îndrumările și sfaturile pe care le primim. Puteți să ne contactați în diverse moduri: rubrica „Contact” de pe site-ul nostru vă este mereu la dispoziție. Ne puteți scrie, de asemenea, pe Facebook, Instagrama, YouTube, TikTok.

Hai să vedem dacă vă place „Marele test din funcții sintactice”. Dacă strângem multe aprecieri, mai venim cu proiecte cel puțin la fel de ambițioase!

 

Dacă doriți și o variantă printabilă a acestui test, nicio problemă! „Marele test din funcții sintactice” este disponibil și în variantă pdf.

Marele test din funcții sintactice

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagram instagram vox valachorum

Cursurile noastre pentru Evaluare și Bac: aici

 

Ți-a plăcut „Marele test din funcții sintactice”? Vezi și:

Expresii și locuțiuni cu termenul „șarpe” + quiz

„Să ști” sau „să știi”? Cum este corect să scriem?

Expresii și locuțiuni care conțin cuvântul „așa” + quiz

Cazurile substantivului

Testul de antrenament 3 pentru Evaluarea Națională (9 mai 2022)

Testul de antrenament 5 pentru Evaluarea Națională (23 mai 2022)

Testul de antrenament 1 pentru Evaluarea Națională (18 aprilie 2022)

Marele test din funcții sintactice (50 de întrebări)

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat