DOOM3 a fost finalizat!

DOOM3 a fost finalizat!

A apărut Dicționarul Ortografic, Ortoepic și Morfologic al Limbii Române în ediția a treia (DOOM3). Astăzi, 31 august, de Ziua Limbii Române s-a anunțat apariția dicționarului, care a fost trimis de curând la tipărit.

Institutul „Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” a făcut următorul anunț pe o platformă de socializare:

„De Ziua Limbii Române am pregătit câteva cadouri pentru dumneavoastră. Cadoul numărul 1 este următorul: a treia ediție a DOOM este gata, a plecat la tipar și va apărea curând! Coperta este deja gata.”

Ediția a doua a apărut acum 16 ani. A trecut mult timp de când au fost impuse normele limbii române. Noua ediție a dicționarului este îmbunătățită, sunt peste 6.000 de modificări și mai bine de 3.600 de cuvinte noi introduse.

Alina Dragomirescu, directorul institutului, anunță că au fost eliminate multe dintre variantele duble ale cuvintelor, alegându-se doar una singură. O altă noutate este adoptarea unor neologisme venite predominant din limba engleză.

Nu se cunoaște data exactă de la care va fi pus la dispoziția publicului (DOOM3), însă se speră ca în luna noiembrie să ne putem bucura de el.

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagram instagram vox valachorum

Ghidul pentru Evaluarea Națională: aici

 

Vezi și:

„Aceeași” sau „aceiași”? Alege răspunsul corect!

Expresii și locuțiuni cu termenul „șarpe” + quiz

Gradele de comparație (test grilă recapitulativ de 15 întrebări)

Părțile de vorbire (test recapitulativ din 20 de cerințe)

DOOM3 a fost finalizat!

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat