Baremul pentru testul de antrenament numărul 3 pentru Bacalaureat (21 septembrie 2022) [marca Vox Valachorum]

Baremul Pentru Testul De Antrenament Nr. 3 Bac

În cadrul acestui articol, vom posta baremul pentru testul de antrenament numărul 3 pentru Bacalaureat publicat în data de 21 septembrie 2022 [marca Vox Valachorum]. Testul de antrenament este conceput de pagina Vox Valachorum și are rolul de a servi drept material auxiliar elevilor de clasa a XII-a. Prezentul test a fost conceput în conformitate cu programa pentru examen, urmărind  să vină în ajutorul elevilor și al profesorilor de limba și literatura română. Obiectivul nostru este de a posta săptămânal astfel de materiale pentru a putea oferi suport urmăritorilor noștri.

sigla titlu Vox Valachorum

 

Orice observație sau completare poate fi făcută utilizând mijloacele media de contact [Facebook, Instagram, YouTube, e-mail etc.]. Apreciem feedbackul dumneavoastră și doar cu ajutorul acestuia putem progresa! Testul poate fi descărcat în format pdf. și listat ulterior pentru a fi lucrat acasă sau la clasă. 

 

 

Descarcă: Testul de antrenement Nr. 3 Vox Valachorum Bacalaureat (din 21 septembrie 2022)

 

Descarcă: Barem pentru testul de antrenement Nr. 3 Vox Valachorum Bacalaureat (din 21 septembrie 2022)

 

 

Sperăm ca materialele noastre să vă fie de un real folos și să vă ajute în pregătirea pentru examene. Pe site-ul nostru găsiți multe alte materiale utile, precum: articole care acoperă diverse aspecte teoretice utile pentru Evaluare și Bacalaureat, teste grilă menite să te ajute în aprofundarea materiei, materiale video cu lecții explicative, teste de antrenament eliberate de Ministerul Educației și, de asemenea, rezolvări propuse pentru acestea, informații ve vizează sistemul educațional românesc, știri din sfera educației etc..

 

 

Texte suport folosite:

 

Subiectul I

 

Cred că aveam patru sau cinci ani cînd, atîrnat de mîna bunicului, am zărit, printre pantalonii şi rochiile care înaintau agale, la căderea serii, pe Strada Mare, o fetiţă cam de vîrsta mea, purtată şi ea de mînă de un bunic. Ne-am privit amîndoi, adînc în ochi, şi, după ce-a trecut, m-am întors s-o mai privesc, şi am văzut că întorsese capul şi se oprise. Au trecut aşa cîteva clipe, pînă ce bunicii ne-au tras pe fiecare după sine. Nu ştiam ce se întîmplase cu mine. Simţeam doar că se întîmplase ceva extraordinar şi hotărîtor. într-adevăr, chiar în seara aceea, am descoperit că mi-era destul să evoc imaginea de pe Strada Mare, ca să mă simt lunecînd într-o beatitudine nemaicunoscută, pe care o puteam prelungi indefinit. în lunile care au urmat, evocam imaginea cel puţin de cîteva ori pe zi, mai ales înainte de a adormi.

Simţeam cum tot trupul se adună într-un fior cald, apoi încremeneşte şi, în clipa următoare, totul dispare în jurul meu; rămîneam suspendat ca într-un suspin nefiresc, prelungit la infinit. Ani de zile, imaginea fetiţei de pe Strada Mare a fost ca un fel de talisman secret, căci îmi îngăduia să mă refugiez instantaneu în fragmentul acela de timp incomparabil. Nu i-am uitat niciodată figura: avea ochii cei mai mari pe care-i văzusem pînă atunci, negri, cu pupilele enorme, acoperind aproape toată retina; faţa palid-brună, părînd poate şi mai palidă datorită buclelor negre care-i cădeau pe umeri. Era îmbrăcată după moda copiilor din 191l-l912: bluza albastru- întunecat, fusta roşie. Mulţi ani după aceea, tresăream de cîte ori zăream pe stradă aceste două culori împreună. Cred că în anul acela (1911 sau 1912) am rămas la Tecuci o lună de zile. Am căutat-o zadarnic, pe toate străzile pe unde mă plimbam cu bunicul. N-am mai întîlnit-o

                                               Mircea Eliade, Memorii

 

 

Subiectul al II-lea

 

Din mesteacănul de-afară

Foi îngălbenite curg,

Când cernindu-şi pânza rară

Cade vânătul amurg.

Frate bun mi-a fost copacul

Cu podoaba lui de ieri,

El mi-a adumbrit, săracul,

Un noroc de două veri.

Zgribulind din trup se-ndoaie

Peste geamul meu deschis

— S-a mai dezlipit o foaie,

Mi s-a mai fărmat un vis…

Unde eşti tu, să ne plouă

Plânsul funzelor ce mor

Şi cu braţele-amândouă

Să oprim căderea lor?…

Mâna ta să le culeagă

Şi să ni le-mpartă-n doi.

E povestea noastră-ntreagă

Scrisă-n veştedele foi…

                                                                                               Octavian Goga, Amurg

 

 

Descarcă materialele .pdf „Testul de antrenament”  și „Baremul pentru testul de antrenament” de mai sus pentru a vedea cerințele complete! Mult succes!

 

 

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagram instagram vox valachorum

Cursurile noastre pentru Evaluare și Bac: aici

 

Ți-a plăcut testul de antrenament? Vezi și:

Expresii și locuțiuni cu termenul „șarpe” + quiz

„Să ști” sau „să știi”? Cum este corect să scriem?

Expresii și locuțiuni care conțin cuvântul „așa” + quiz

Cazurile substantivului

Testul de antrenament 3 pentru Evaluarea Națională (9 mai 2022)

Testul de antrenament 5 pentru Evaluarea Națională (23 mai 2022)

Testul de antrenament 1 pentru Evaluarea Națională (18 aprilie 2022)

Baremul pentru testul de antrenament numărul 2 pentru Evaluarea Națională (13 septembrie 2022) [marca Vox Valachorum]

Baremul pentru testul de antrenament numărul 3 pentru Bacalaureat (21 septembrie 2022) [marca Vox Valachorum]

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat