Potrivește cuvintele cu sinonimele lor

sinonimele test

Sinonimele reprezintă cuvinte cu sens asemănător sau identic. Deosebim, astfel, două categorii de sinonime: sinonimele totale (ex. nea – zăpadă) și sinonimele parțiale (ex. mare – uriaș). Testul de astăzi propune un exercițiu simplu care să te ajute să îți fixezi mai bine cunoștințele. În ceea ce privește sinonimele, acest subcapitol reprezintă o cerință foarte frecvent întâlnită și la examenul de Evaluare Națională, dar și la diverse admiteri la școlile de poliție. Este, prin urmare, util un astfel de test pentru toată lumea.

 

Ceea ce trebuie să faci pentru a finaliza testul este să asociezi cuvintele din stânga cu sinonimele potrivite. De regulă, sinonimele și antonimele se fixează într-un context dar, dar noi vom porni, în cadrul acestui joc online, de la sensul propriu de bază al termenilor.

Hai să trecem la treabă! Mult spor!

 


Cum ți s-a părut testul nostru? Ai reușit să identifici corect toate aceste sinonime? Nu uita că, la final, dacă dorești, îți poți înregistra performanța, apăsând butonul „Clasament”, unde poți introduce un nume sau o poreclă – după preferință. De asemenea, așteptăm un feedback din partea ta și pe pagina noastră de Facebook. Dacă ai sugestii pentru alte articole sau teste online, și acestea sunt, totodată, bine-venite!

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagram instagram vox valachorum

Ghidul pentru Evaluarea Națională: aici

 

Vezi și:

„Aceeași” sau „aceiași”? Alege răspunsul corect!

Expresii și locuțiuni cu termenul „șarpe” + quiz

Gradele de comparație (test grilă recapitulativ de 15 întrebări)

Părțile de vorbire (test recapitulativ din 20 de cerințe)

 

Potrivește cuvintele cu sinonimele lor

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat