Părțile de vorbire (test recapitulativ din 20 de cerințe)

partile de vorbire test

Avem încă un test despre părțile de vorbire! De ce? De ce nu? Pentru că un exercițiu în plus face bine la examen! Hai să ne antrenăm împreună și să recapitulăm părțile de vorbire!

 

 

Tu ți le mai amintești? Știm că părțile de vorbire se clasifică în flexibile și neflexibile. Cele flexibile sunt: verbul, substantivul, adjectivul, pronumele, numeralul, iar cele neflexibile: adverbul, interjecția, prepoziția și conjuncția.

Cum se rezolvă testul de mai jos? În partea superioară a ecranului vei vedea o cerință specifică. Răspunsul la această întrebare se află în lista de jos. Tot ce trebuie să faci este să alegi termenul potrivit, după care poți merge mai departe. Pe cum avansezi, vei observa că lista de jos scade, iar răspunsurile vor părea din ce în ce mai simple. Ai grijă! Citește cu atenție cerințele și răspunde corect!

Când finalizezi testul – dacă obții un scor foarte bun – poți opta pentru apăsarea butonului „Clasament”: acest îți permite să îți înregistrezi performanța într-un top 10 al rezultatelor noastre. Dacă te descurci cu părțile de vorbire, cu siguranță vei fi printre cei 10. Hai să ne apucăm de treabă!

Ce părere ai despre acest test? Este pe gustul tău? Te-a ajutat? Sunt lucruri care îți sunt încă neclare? Putem discuta mai multe. Ne poți trimte un mesaj pe pagina noastră de Facebook (încercăm să răspunde tuturor în timp util!).

Mulțumim încă o dată pentru timpul petrecut pe site-ul nostru de limba și literatura română!

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagram instagram vox valachorum

Manualul digital Vox Valachorum: aici

 

Vezi și:

„Șchioapătă” sau „șchiopătează”? Cum conjugăm corect?

Subiect sau Complement? Test online de 30 de întrebări

Literele de tipar ale alfabetului – fișe de

„Celălalt” sau „celălant”? Forma corectă a pronumelui demonstrativ este…

Părțile de vorbire (test recapitulativ din 20 de cerințe)

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat