Expresii și maxime din limba latină (test online)

expresii si maxime din limba latina

Bine ai revenit pe pagina noastră, Vox Valachorum. Ne bucurăm să te avem și de data aceasta printre noi. Astăzi ți-am pregătit un test foarte interesant: acesta conține douăzeci de întrebări despre expresii și maxime din limba latină. Mulți vor spune că limba latină este o limbă moartă, însă importanța ei este incontestabilă. Chiar dacă nu mai utilizăm această limbă în viața de zi cu zi, ea trăiește prin vocabularul vast, prin structura gramaticii pe care am moștenit-o, prin terminologia științifică și juridică pe care încă o folosim (nu doar noi, românii, ci multe alte popoare moderne).

 

Testul despre expresii și maxime din limba latină utilizează 20 dintre cele mai folosite / auzite maxime pe care sigur și tu le-ai auzit la un moment dat. Chiar dacă unele îți vor fi necunoscute, vei observa cât de intuitiv le poți descifra, doar citindu-le: asta pentru că limba română este, la bază, limba latină vorbită neîntrerupt de la războiele daco-romane și până în prezent. Evident că, între timp, am avut de-a face cu tot felul de influențe (atât din punct de vedere lingvistic când și cultural, largo sensu). Cu toate acestea, limba latină rămâne vie chiar prin limba română pe care o vorbim.

Hai să vedem cât de bine te descurci la testul despre expresii și maxime din limba latină! Mult succes!

Cum ți s-a părut testul despre expresii și maxime din limba latină? Opinia ta contează foarte mult pentru noi. Dacă ți-a plăcut acest test, poți distribui articolul nostru pentru a-l împărtăși cu cei dragi! Nu uita să îți treci numele în clasament, dacă vrei să le arăți și celorlalți ce scor ai obținut. Un răspuns corect dat într-un timp scurt primește un scor mai mare.

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagram instagram vox valachorum

Manualul digital Vox Valachorum: aici

 

Vezi și:

Predicatul verbal și nominal (test online de 20 de întrebări)

 

 

Expresii și maxime din limba latină (test online)

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat