Test online: prepoziția (15 întrebări)

prepozitia

Vă salut! Venim cu încă o propunere de test online: interactiv și eficient – așa cum ne place nouă. Tema testului de astăzi este prepoziția. Întrucât s-au schimbat câteva reguli în ultima vreme, am considerat necesar un astfel de test, adaptat la noile reglementări. Întrebările sunt simple și încearcă să pună acentul mai degrabă pe aceste mici subtilități ale prepoziție.

 

Dar ce este o prepoziție?  Prepoziția este o parte de vorbire neflexibilă care are rolul de a facilita subordonarea unui complement, a unui circumstanțial ori a unui atribut de termenul regent. Prepoziția nu se analizează independent, ci alături de cuvântul pe care îl precedă. Există, desigur, și câteva criterii de clasificare a prepoziției, dintre care cele mai importante sunt legate de formă (simple sau compuse) ori de cazul pe care îl impun (ele putând impune acuzativul, genitivil sau dativul). În cazul nominativ și vocativ nu se întâlnesc prepoziții.

Locuțiunile prepoziționale sunt grupuri de cuvinte cu sens unitar care au valoarea unei prepoziții: de exemplu: în fața, de dragul, în jurul, înainte de, afară de, în afară de etc..

Acum că am făcut o scurtă recapitulare, haideți să vedem cum ne descurcăm la test. Mult succes!

 


Dacă ți-a plăcut testul nostru despre prepoziție, așteptăm un feedback din partea ta pe pagina noastră de Facebook! Îți mulțumim pentru timpul petrecut pe pagina noastră!

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagraminstagram vox valachorum

Manualul digital Vox Valachorum: aici

 

Dacă ți-a plăcut testul despre prepoziție, poți încerca și:

Genul substantivelor (test online de 50 de întrebări)  

Alege verbul potrivit! – JOC

Mic test de gramatică (30 de întrebări)

 

Test online: prepoziția (15 întrebări)

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat