Prepoziția (test de 30 de întrebări)

Prepozitia test online vox valachorum

Prepoziția

 

Prepoziția este o parte de vorbire neflexibilă, utilizată pentru realizarea raportului de subordonare la nivelul propoziției. Putem clasifica prepoziția după mai multe criterii: după formă, după origine, după cazul pe care îl impune; prepoziția nu are, independent, funcție sintactică, dar poate fi încărcată semantic, pentru a indica o anumită valoare. În limba română, doar trei din cele cinci cazuri sunt asociate cu prepoziții: acuzativul, genitivul și dativul.

Substantivele / pronumele / numeralele (și uneori adjectivele) sunt influențate, din punctul de vedere al cazului, de prezența acestora. Cu toate acestea, prepoziția poate preceda și adverbe sau forme verbale nepersonale (în aceste situații, nu putem vorbi despre o impunere a cazului, deoarece aceste părți de vorbire nu dispun de această categorie gramaticală).

Mai jos ai un test de 30 de întrebări despre prepoziție! Fie că ești în clasa a VII-a, fie că ești într-a VIII-a, acest material îți poate fi de folos! Să ai mult spor!

 

Cum ți s-a părut testul despre prepoziție? Câte puncte ai reușit să faci? Poți lăsa un feedback în rubrica de comentarii de pe pagina noastră de Facebook!

 

 

Aprecierea ta înseamnă un plus de motivație pentru noi! 

              

Încearcă și cursurile noastre! 

Alte sugestii pentru tine:

Testul de antrenament nr.12: Evaluarea Naționala 06.05.2023

Analiza frazei (explicații utile pentru Evaluarea Națională)

Gradele de comparație la adjectiv și la adverb

Despre „ca”: prepoziție sau conjuncție?

Prepoziția (test de 30 de întrebări)

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat