Verbul: moduri și timpuri (test grilă de 30 de întrebări)

verbul: moduri si timpuri vox valachorum

Verbul: moduri și timpuri (test grilă online de 30 de întrebări)

 

 

Un alt test interesant ți-am pregătit astăzi, „Verbul: moduri și timpuri”! Este vorba despre un material interactiv, compus din 30 de întrebări grilă despre modurile și timpurile verbului. Să ne amintim puțin care sunt modurile verbale. Avem indicativul, pentru acțiuni reale petrecute în prezent, trecut sau viitor, conjunctivul, utilizat mai ales în fraze, dar care poate avea și alte valențe semantice, condiționalul-optativ, utilizat pentru exprimarea condiției sau a dorinței și imperativul, utilizat exclusiv la persoana a II-a, rolul său fiind acela de a exprima adresări directe (ordine, rugăminți, sfaturi, îndemnuri etc. . În testul despre moduri și timpuri ni se cere să identificăm aceste categorii gramaticale în diverse contexte de comunicare. Ni se dau niște enunțuri la prima vedere, iar noi trebuie să alegem varianta corectă, menționând modul sau modul și timpul verbului evidențiat.

 

Ca nivel de dificultate, aș putea spune că testul este facil spre mediu, nenecesitând cunoștințe vaste. Cu toate acestea, trebuie să fim atenți la posibilele „capcane” pe care le putem întâlni. Rezolvă testul de mai jos și obține cel mai tare punctaj! La final, dacă dorești, îți poți înregistra scorul!

 

 

Ce părere ai despre materialul „Verbul: moduri și timpuri”? Ți-a plăcut? Dacă îl consideri util, poți distribui linkul acestui articol, pentru a ajunge la cât mai mulți elevi!

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagraminstagram vox valachorum

Cursul pentru Evaluarea Națională: aici

 

Dacă ți-a plăcut testul nostru despre moduri și timpuri, îl poți distribui pe paginile tale de socializare; ne-ar ajuta mult! De asemenea, îți amintim că găsești pe site-ul nostru numeroase articole utile! Te-ar putea interesa și altele. Ai mai jos câteva:

„Rucsac” sau „ruxac”? Cum vom scrie acest substantiv?

„Click” sau „clic” Cum se scrie corect în limba română?

Identifică valoarea morfologică a cuvântului (test de 50 de întrebări)

„Aceeași” sau „aceiași”? Alege răspunsul corect!

Substantivul: Definiție + Quiz

Verbul: moduri și timpuri (test grilă de 30 de întrebări)

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat