Simulare Evaluarea Națională 2023 (GRILĂ) la Limba Română

simulare evaluarea nationala 2023

Simulare Evaluarea Națională 2023 (GRILĂ)

Te salut, drag urmăritor.

 

Dacă ești elev în clasa a VIII-a, urmează să dai Evaluarea Națională: o adevărată provocare pentru tine. Am pregătit această simulare tocmai pentru a te ajuta să recapitulezi noțiunile de care ai nevoie. Noțiunile cuprinse în acest test grilă sunt recapitulative și  cuprind materia pe care o vei studia în clasa a VIII-a. Testul cuprinde diverse noțiuni pe care trebuie să le pregătești pentru examen! Nu uita că Vox Valachorum îți pune la dispoziție, începând de anul acesta, și teste de antrenament originale (pe care noi le concepem pentru tine), în așa fel încât să te poți pregăti și mai bine pentru marele examen!

Este vorba despre un test grilă online, care încearcă să acopere cât mai multe dintre dificultățile acestei probe. Testul nu se vrea a fi unul exhaustiv, dar poate fi util prin diversitatea sa, urmărind anumite dificultăți ale limbii române. Un asemenea format nu poate îngloba toate noțiunile de care ai nevoie; spre exemplu, un test grilă nu va putea niciodată să valorifice itemii subiectivi (compunerile), însă are rolul de a te ajuta să verifici într-un timp scurt cât de bine stăpânești anumite noțiuni de bază.

Testul însumează atât noțiuni de limbă, cât și de literatură (mai sporadic), ghidând elevul să identifice lacunele pe care le are, în ideea de a le îndrepta. Acest test poate fi utilizat și la clasă, ca instrument rapid de verificare. Vom încărca, în variantă pdf și materialul printabil după acest test.

 

Rezolvă testul de mai jos (Simulare Evaluarea Națională 2023) și testează-ți cunoștințele! Încearcă să obții un scor cât mai mare! Regulile sunt simple: trebuie să răspunzi cât mai repede (și corect, bineînțeles) la întrebările date. La final ai opțiunea de a îți înregistra numele în „Clasament”, dacă vrei ca și ceilalți să vadă ce rezultat ai putut obține. Mult succes în rezolvarea sa!

Cum ți s-a părut modelul nostru de simulare? Ți-a plăcut? Dacă și tu îl consideri util, distribuie-l pe pagina ta de Facebook și lasă-ne un feedback! Îți mulțumim pentru timpul petrecut pe pagina noastră!

 

Descarcă varianta printabilă: Simulare Evaluarea Națională GRILĂ 2023 pdf.

 

Aprecierea ta înseamnă un plus de motivație pentru noi! 

              

Încearcă și cursurile noastre! 

Alte sugestii pentru tine:

„Respectos” sau „respectuos”? Cum ne exprimăm corect?

Moduri și timpuri verbale: exerciții (30 de cerințe)

Atribut sau apoziție (test grilă de 30 de întrebări)

Test online: AT, CD, CI și CP (propoziții necircumstanțiale)

Simulare Evaluarea Națională (II) 2023 Vox Valachorum (11 martie 2023)

Completiva indirectă: definiție, termeni regenți, jonctive, topică și punctuație

Simulare Evaluarea Națională 2023 (GRILĂ) la Limba Română

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat