Testul de antrenament numărul 5 pentru Bacalaureat (5 octombrie 2022) [marca Vox Valachorum]

testul 5 bacalaureat 5 octombrie

În cadrul acestui articol, vom posta testul de antrenament numărul 5 pentru Bacalaureat publicat în data de 5 octombrie 2022 [marca Vox Valachorum]. Testul de antrenament este conceput de pagina Vox Valachorum și are rolul de a servi drept material auxiliar elevilor de clasa a XII-a. Prezentul test a fost conceput în conformitate cu programa pentru examen, urmărind  să vină în ajutorul elevilor și al profesorilor de limba și literatura română. Obiectivul nostru este de a posta săptămânal astfel de materiale pentru a putea oferi suport urmăritorilor noștri.

sigla titlu Vox Valachorum

 

Orice observație sau completare poate fi făcută utilizând mijloacele media de contact [Facebook, Instagram, YouTube, e-mail etc.]. Apreciem feedbackul dumneavoastră și doar cu ajutorul acestuia putem progresa! Testul poate fi descărcat în format pdf. și listat ulterior pentru a fi lucrat acasă sau la clasă. 

 

 

Descarcă:  Testul de antrenement Nr. 5 Vox Valachorum Bacalaureat (din 5 octombrie 2022)

 

Sperăm ca materialele noastre să vă fie de un real folos și să vă ajute în pregătirea pentru examene. Pe site-ul nostru găsiți multe alte materiale utile, precum: articole care acoperă diverse aspecte teoretice utile pentru Evaluare și Bacalaureat, teste grilă menite să te ajute în aprofundarea materiei, materiale video cu lecții explicative, teste de antrenament eliberate de Ministerul Educației și, de asemenea, rezolvări propuse pentru acestea, informații ve vizează sistemul educațional românesc, știri din sfera educației etc..

 

Texte suport folosite:

 

Subiectul I

 

Memoria noastră înregistrează multe şi nu totdeauna lucrurile esenţiale. Cîţi ani aveam cînd mi s-a revelat astfel poezia în cea mai prozaică a ei înfăţişare ? Cinci sau şase ? N-aş putea spune. Mesajul acela stupid mă obsedează, însă, ca acel „refren diabolic” al lui D. D. Patraşcanu (vă amintiţi ? „rap-rap-rap şi zîng-zîng-zîng”). Am citit de atunci prea multe cărţi, m-au emoţionat nenumărate figuri, întîmplări şi cuvinte, dar cele mai multe s-au şters fără urmă, ca paşii de pe ţărmul mării, spălaţi de valuri, ca să-mi amintesc pînă în ceasul din urmă această terţină fără noimă, menită să aducă norocosului cîrciumar clientelă.

Un gard de piatră, mai lung decît toate celelalte, pe aceeaşi stradă, ascundea privirilor curtea interioară a Spitalului de copii. Treceam prin faţa lui aproape zilnic, parcă în ciudat că nu pot urmări forfota copiilor de vîrsta mea, de îndată ce părăseau patul. în tot timpul copilăriei mele, m-am zbătut între dorinţa de a-mi găsi tovarăşi de joacă şi teama de a nu le putea ţine pasul. Mă uitam de departe cu cît foc alerga, chiuia şi se lua la trîntă fratele meu, Radu, ochios şi ocheşel, poznaş şi bun de gură, care se întorcea într-un tîrziu acasă, cu hainele prăfuite şi nasturii smulşi, să-şi povestească isprăvile. Am rămas în tot timpul copilăriei şi adolescenţei un copil nepriceput. Nu mi-a reuşit nici un joc care cerea îndemînare, ca de pildă aruncarea pe coardă a unui fel de mosor, scobit la mijloc, în jocul, zis „diabolo”, nici trecerea de la exerciţiile elementare de pian la executarea unei bucăţi

Mi-amintesc că bunicul meu din partea mamei îmi făgăduise un ban de aur dacă voi reuşi să execut la pian Marsilieza, cîntecul în sunetul căruia, ca student medicinist, făcuse campania în timpul războiului frânco-prusian, la o ambulanţă. Alt eşec ! în schimb, eram mare mîncător de cărţi de tot felul, româneşti, nemţeşti şi franţuzeşti. La vîrsta de opt ani, învăţam istoria universală după un manual german şi seara îi spuneam tatii lecţia, cocoţat pe genunchii lui, străduindu-mă să respect pronunţia presupus grecească: Leonidas, Thermopiiles, cînd povesteam războaiele greco-persane.

 

 

Serban Cioculescu, Amintiri

 

Subiectul al II-lea

Se aşeza să ningă –

Ningea.

Doream,

Sunt ani de-atunci,

Să te-ntâlnesc

La sfârşit de stradă

Ce dă în câmp.

Îmi părea

Că tu eşti mai frumoasă

Iarna.

Doar corbii spuneau

Că stai acasă

Cu vreun prieten.

Reintram în târg.

Zăpada licărea

Electric

Pe fereastra ta.

Se ducea o noapte.

Citeam

Ca în nopţi de iarnă.

                                                                 George Bacovia, Boemă

 

 

Descarcă materialul .pdf „Testul de antrenament” de mai sus pentru a vedea cerințele complete! Mult succes!

 

 

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagram instagram vox valachorum

Cursurile noastre pentru Evaluare și Bac: aici

 

Ți-a plăcut testul de antrenament? Vezi și:

Testul de antrenament numărul 1 pentru Bacalaureat (7 septembrie 2022) [marca Vox Valachorum]

Expresii și locuțiuni cu termenul „șarpe” + quiz

„Să ști” sau „să știi”? Cum este corect să scriem?

Expresii și locuțiuni care conțin cuvântul „așa” + quiz

Cazurile substantivului

Testul de antrenament 3 pentru Evaluarea Națională (9 mai 2022)

Testul de antrenament 5 pentru Evaluarea Națională (23 mai 2022)

Testul de antrenament numărul 1 pentru Evaluarea Națională (6 septembrie 2022) [marca Vox Valachorum]

Testul de antrenament numărul 2 pentru Evaluarea Națională (13 septembrie 2022) [marca Vox Valachorum]

 

Testul de antrenament numărul 5 pentru Bacalaureat (5 octombrie 2022) [marca Vox Valachorum]

Please Login to Comment.

Derulează în sus
Nume
Email
Loading

This will close in 0 seconds

error: Conținut protejat