Test substantiv pentru clasa a VII-a (2021)

substantivul

Să ne reamintim despre substantiv! Venim cu încă un test util pentru gimnaziu!

 

Substantivul este partea de vorbire flexibilă care denumește obiecte, ființe, lucruri, fenomene naturale, sentimente, emoții etc.. Acest test propune 20 de exerciții simple care vizează categoriile gramaticale ale părții de vorbire mai sus menționate (pentru clasa a VII-a): genul, numărul, tipul substantivelor (comune/proprii), determinarea (articolul hotărât / articolul nehotărât), cazurile substantivului (nominativ, acuzativ, genitiv, dativ și vocativ). De asemenea, vom trece în revistă și substantivele colective (cele care exptimă mulțimi de elemente), precum și substantivele defective (cele cărora le lipsește fie forma de singular, fie cea de plural).

 

Să nu uităm de prepoziție: cuvântul de legătură care poate preceda un substantiv și care, totodată, îi poate impune un regim cazual. Haideți să vedem cât de bine ne descurcăm cu acest test pentru clasa a VII-a!

 

Ne reamintim că substantivele au număr (singular / plural). Ele se numără diferit în funcție de genul lor (masculin: un, doi; feminin: o, două; neutru: un, două). Haideți să ne testăm cunoștințele despre substantiv parcurgând cele douăzeci  de cerințe propuse în testul de mai jos! Mult succes! Cu cât obții un timp mai bun, cu atât scorul va fi mai mare! Sfatul nostru este să nu te grăbești: răspunde la întrebare doar dacă ești sigur!

 

După rezolvarea testului, nu uita că îți poți înregistra numele în clasament, pentru a le arăta și celorlalți ce rezultat ai obținut.

 

Cum ți s-a părut testul nostru? Dacă ți-a plăcut, nu uita să îi dai un share pe pagina ta de Facebook. În acest fel, vom ajuta cât mai mulți elevi să aibă acces la acest material. Îți mulțumim pentru timpul petrecut pe pagina noastră. Te așteptă și cu alte materiale utile și interactive!

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagram instagram vox valachorum

Manualul digital Vox Valachorum: aici

 

Vezi și:

Punctul ca semn de punctuație și ortografie (.)

Autori români: locul natal al celor mai importanți scriitori (15 întrebări)

Pseudonime literare: recunoști numele real al autorului?

Cum se numesc locuitorii din…? Test de 25 de întrebări cu demonime

Care este forma corectă a cuvântului din imagine? (test online de 30 de întrebări)

Test online: coordonare sau subordonare?

Tu recunoști partea de vorbire? (test de 20 de întrebări)

 

Test substantiv pentru clasa a VII-a (2021)

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat