Substantivul: test recapitulativ (20 de întrebări)

Substantivul este partea de vorbire flexibilă care denumește ființe, obiecte, sentimente, stări sufletești, acțiuni, noțiuni abstracte etc. privite, în sens larg, ca obiecte. Desigur că această definiție este una relativ superficială și nu poate surprinde cu adevărat complexitatea acestei părți de vorbire. Substantivul poate fi definit din mai multe perspective, iar printre primele lucruri pe care le învățăm în școală este că substantivele se numără. De ce este atât de important? Identificarea corectă a categoriilor gramaticale ne determină să înțelegem mai ușor această parte de vorbire. Delimităm trei genuri și două numere, însă avem situații deosebite în care, spre exemplu, sexul și genul nu se suprapun; de asemenea, trebuie să menționăm că substantivele proprii sunt adesea nonnumărabile, iar pe această listă putem adăuga și câteva șiruri de substantive defective. Lăsând la o parte dificultățile morfologice și sintactice pe care le putem întâmpina, îți propunem un test recapitulativ, util mai ales dacă ești în clasa a opta și urmează să susții examenul național, dar și dacă te pregătești pentru admiterea la școlile de poliție sau la Facultatea de Drept.

 

 

Să rezolvăm testul recapitulativ despre substantiv și să vedem ce rezultat putem obține! Este vorba despre un test conceput cu ajutorul platformei WordWall. Se compune din 20 de întrebări și își propune să acopere cât mai multe dintre situațiile relativ problematice ale acestei părți de vorbire. La finalul testului, poți opta pentru înregistrarea scorului, dacă te afli printre primele 10 rezultate. Ne-am bucura dacă ne-ai trimite, pe pagina de Facebook, o captură de ecran cu rezultatul obținut! Mult spor în rezolvarea acestui test! Așteptăm feedbackul tău!

 

Substantivul: test recapitulativ

Cum ți s-a părut? Este greu substantivul? Vom reveni și cu alte materiale utile pentru tine! Îți mulțumim pentru timpul petrecut pe site-ul nostru!

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagram instagram vox valachorum

Ghidul pentru Evaluarea Națională: aici

 

 

Dacă ți-a plăcut testul cu substantivul te-a putea interesa și altele. Ai mai jos câteva:

„Rucsac” sau „ruxac”? Cum vom scrie acest substantiv?

„Click” sau „clic” Cum se scrie corect în limba română?

Identifică valoarea morfologică a cuvântului (test de 50 de întrebări)

„Aceeași” sau „aceiași”? Alege răspunsul corect!

Substantivul: test recapitulativ (20 de întrebări)

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat