Rezolvare test 7 de antrenament pentru Bacalaureat (19 aprilie 2021): Subiectul IB.

test 7 de antrenament

Îți oferim, în acest articol, o propunere de rezolvare a subiectului IB,  din testul de antrenament pentru Bacalaureat, publicat în data de 19 aprilie 2021 la limba și literatura română. Aici va fi încărcat materialul!

Descarcă testul de aici:

 

Subiectul I

B.

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă este importantă sau nu respectarea unui cod vestimentar în contexte oficiale, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din textul Amintiri de Șerban Cioculescu, cât și la experiența personală sau culturală.

În redactarea textului, vei avea în vedere următoarele repere:

  • formularea unei opinii faţă de problematica pusă în discuţie, enunţarea şi dezvoltarea corespunzătoare a două argumente adecvate opiniei și formularea unei concluzii pertinente;
  • utilizarea corectă a conectorilor în argumentare, respectarea normelor limbii literare (norme de exprimare, de ortografie și de punctuație), aşezarea în pagină,

 

 

Vestimentația reprezintă un factor foarte important din viața noastră, fapt pentru care a devenit, de-a lungul timpului, un aspect pe care nu putem să îl neglijăm, întrucât ne caracterizează și spune ceva despre noi în societate. Consider că respectarea unui cod vestimentar în contexte sociale este importantă.

În primul rând, o ținută adecvată denotă seriozitate și poate atrage reușita unui proiect. Neglijarea acestor detalii poate lăsa o impresie mai puțin plăcută partenerilor de discuție. Tatăl lui Șerban Cioculescu, spre exemplu, dându-și seama în ultima clipă că nu avea cravată, s-a întors acasă, pentru a se putea prezenta într-o ținută adecvată evenimentului la care fusese invitat. Respectând o ținută, transmiți interlocutorilor tăi respect și seriozitate.

În al doilea rând, pentru a transmite un mesaj serios interlocutorilor tăi, este necesar a te adapta situației oficiale. Spre exemplu, dacă o persoană cu o funcție foarte importantă transmite un mesaj public, fiind îmbrăcat inadecvat, cel mai probabil receptorii mesajului său se vor simți ofensați de atitudinea sa și nu îl vor lua în serios.

În concluzie, pentru a arăta respect celor cărora li te adresezi și pentru a-ți menține o anumită prestanță în societate, este necesar ca în situații oficiale să te adaptezi unui cod vestimentar pe măsură.

 

semnul-exclamarii

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagram instagram vox valachorum

Manualul digital Vox Valachorum: aici

 

 

Dacă ți-a plăcut rezolvarea testului de antrenament, te-ar putea interesa și:

Rezolvare test 7 de antrenament pentru Bacalaureat (19 aprilie 2021): Subiectul IA.

Punctul ca semn de punctuație și ortografie (.)

Autori români: locul natal al celor mai importanți scriitori (15 întrebări)

Pseudonime literare: recunoști numele real al autorului?

Cum se numesc locuitorii din…? Test de 25 de întrebări cu demonime

Care este forma corectă a cuvântului din imagine? (test online de 30 de întrebări)

Rezolvarea testului de antrenament pentru Evaluarea Națională (1 martie, 2021)

 

Rezolvare test 7 de antrenament pentru Bacalaureat (19 aprilie 2021): Subiectul IB.

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat