„O scrisoare pierdută”: test de 25 de întrebări pe baza operei lui Ion Luca Caragiale

o scrisoare pierduta test

Despre comedia socială de moravuri „O scrisoare pierdută” de I. L. Caragiale vom discuta astăzi. Pusă pentru prima oară în scenă în anul 1884, comedia „O scrisoare pierdută” de Ion Luca Caragiale înfățișează foarte bine moravurile societății citadine din secolul XIX. Titlul este, evident, ironic (specific unei asemenea specii literare, de altfel), referindu-se la scrisoarea de amor care poate da în vileag relația adulterină dintre prefectul județului, Ștefan Tipătescu și soția președintelui de partid, Zoe Trahanache. Lucrurile se complică atunci când această scrisoare se pierde și ajunge în posesia unui contracandidat, Nae Cațavencu. Șantajul, demagogia, snobismul sunt la ele acasă, fuzionând într-o delicioasă operă teatrală care sucombează foarte bine adevăratul tragism. Despre operele lui Caragiale se spune că sunt anacronice, întrucât sunt aplicabile în orice epocă, din păcate…

 

Haideți să rezolvăm un test de 25 de întrebări despre „O scrisoare pierdută”. Acest test poate fi util pentru tine, mai ales dacă te pregătești pentru Bacalaureat. Rezolvă-l și revino asupra lui ori de câte ori crezi că este necesar! Mult succes!

 

 

 

 

 

 

 

 

Cum ți s-a părut testul nostru? Te-ai descurcat? A fost util pentru pregătirea ta? Rezolvând un astfel de test, te poți simți și mai aproape de „O scrisoare pierdută” a lui Caragiale. Cu cât reținem mai multe detalii, cu atât eseul nostru poate fi mai bogat și, evident, mai bine punctat!

 

 

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagram instagram vox valachorum

Manualul digital Vox Valachorum: aici

 

Vezi și:

Lista operelor (și a autorilor) pentru Bacalaureat 2021 conform programei

Basmul: definiție, trăsături, repere conceptuale (utile pentru bacalaureat)

Rezolvarea simulării examenului Bacalaureat la limba și literatura română (12 aprilie 2021)

Rezolvarea testului 6 de antrenament pentru Bacalaureat (12 aprilie 2021)

 

„O scrisoare pierdută”: test de 25 de întrebări pe baza operei lui Ion Luca Caragiale

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat