Moduri si timpuri verbale: test online (30 de întrebări)

moduri si timpuri verbale vox valachorum

Ești pregătit pentru un nou test? De data aceasta recapitulăm verbul: moduri și timpuri verbale. Testul este compus din întrebări care să îți verifice cunoștințele de bază în ceea ce privește această parte de vorbire. Să ne amintim puțin ce înseamnă un verb: partea de vorbire flexibilă care exprimă acțiunea, starea sau existența (prezentate ca procese). Există diverse criterii de clasificare ale verbului: după relația cu subiectul, el poate fi personal sau impersonal, după relația cu obiectul, verbul poate fi tranzitiv sau intranzitiv, după capacitatea de formare a predicatului, verbul poate fi predicativ, copulativ sau auxiliar. Acestea sunt doar câteva dintre reperele generale pe care le avem în vedere atunci când ne raportăm la verb. Haideți să vedem cum ne descurcăm cu acest test, înainte de toate!

 

Nu uita! Testul cuprinde doar câteva repere generale, nu reprezintă o parcurgere completă a materiei – el este un auxiliar care îți poate fi util pentru consolidarea informațiilor. Dacă îți plac materialele noastre, distribuie-le și prietenilor / colegilor tăi; am fi foarte recunoscători.

Să începem, așadar: moduri și timpuri verbale (+altele)

Ți-a plăcut? Cum ți s-a părut testul despre moduri și timpuri? Nu uita să ne dai un like pe Facebook și, eventual, un share, iar noi îți vom aduce constant și alte materiale pe care să le poți folosi.

Nu uita să îți treci numele în “Clasament”.

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagraminstagram vox valachorum

Manualul digital Vox Valachorum: aici

 

Vezi și:

Figuri de stil: PERSONIFICAREA (+joc)

Figuri de stil: INVERSIUNEA (+joc)

 

Moduri si timpuri verbale: test online (30 de întrebări)

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat