Substantivul: cazuri și funcții sintactice (joc online de 25 de întrebări)

Venim cu alte materiale utile! În testul de astăzi am propus un chestionar de 25 de întrebări despre cazuri și funcții sintactice (la substantiv). Îți dorim mult succes.

Nu uita! Nu te grăbi! Cu puțină atenție, poți obține un scor foarte bun! Depinde doar de tine. Răspunde la cele 25 de întrebări într-un timp cât mai scurt și obține un scor demn de a fi înregistrat în clasament.

Să ne amintim câte ceva despre substantiv: este partea de vorbire flexibilă care denumește obiecte, lucruri, persoane, ființe, fenomene ale naturii etc.. Să nu uităm că substantivele se numără: singular (pentru un singur element) și plural (pentru două sau mai multe elemente). Substantivele au, de asemenea, și categoria gramaticală a genului (masculin: un, doi; feminin: o, două; neutru: un, două). Totodată, ne putem aminti și cele cinci cazuri ale substantivului: nominativ, acuazativ, genitiv, dativ și vocativ.

Mult succes la testul despre cazuri și funcții sintactice!

Ei bine? Cum ți s-a părut? Ți-a plăcut? Ai obținut un scor bun? Dacă vrei să te depășești pe tine însuți / însăți, poți reveni oricând asupra lui. A doua oară sigur va fi mai ușor. Distribuie, te rog, acest articol și prietenilor tăi pentru a putea concura. Să vedem cine se descurcă mai bine!

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagraminstagram vox valachorum

Manualul digital Vox Valachorum: aici

 

Vezi și:

Figuri de stil: PERSONIFICAREA (+joc)

Figuri de stil: INVERSIUNEA (+joc)

 

 

Substantivul: cazuri și funcții sintactice (joc online de 25 de întrebări)

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat