Identifică subordonatele (exerciții pentru Evaluarea Națională)

Identifică subordonatele din frazele de mai jos – exerciții utile pentru Evaluarea Națională

 

Testul de mai jos este dedicat, în mod special, elevilor de clasa a opta. Desigur că acesta poate fi rezolvat de orice pasionat, însă subordonatele vizate vor fi cele pe care copiii trebuie să le pregătească pentru examen: atributiva (AT), completiva directă (CD), completiva indirectă (CI), completiva prepozițională (CP). Cu toate că programa de clasa a opta conține și alte subordonate (ne referim acum la circumstanțiale), pentru examen (cel puțin pentru cel din 2022), ei trebuie să pregătească doar subordonatele anterior menționate.

Testul se axează doar pe aceste tipuri de propoziții subordonate și constă în precizarea subordonatei evidențiate. Identifică suboronatele și alege una dintre variantele de răspuns. După apăsarea butonului, testul va continua, afișându-ți o altă frază. Jocul se compune din 20 de fraze compuse din câte două propoziții fiecare (principală + subordonată); nivelul de dificultate este relativ simplu, mai ales dacă elevii s-au familiarizat deja cu aceste noțiuni. Punctul de pornire în identificarea corectă a unei subordonate este identificarea corectă a elementului regent. Odată făcut acest lucru, totul se simplifică!

Hai să vedem cât de bine ne descurcăm cu fraza! Identifică subordonatele din frazele de mai jos și obține un punctaj cât mai mare! Poți face o captură de ecran pe care să o împărtășești cu ceilalți! Dacă apreciezi materialele postate de noi, ne poți lăsa un comentariu pe Facebook! Ne bucurăm pentru timpul petrecut pe pagina noastră!

 

Cum ți s-a părut testul „Identifică subordonatele”? Dacă îl consideri util, îi poți da share pe rețele de socializare! Nu uita că îți poți salva progresul! Dacă te afli printre primii zece, poți salva un nume sau o poreclă (după preferință).

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagraminstagram vox valachorum

Ghidul pentru Evaluarea Națională: aici

 

Dacă ți-a plăcut testul „Identifică subordonatele”, îl poți distribui pe paginile tale de socializare; ne-ar ajuta mult! De asemenea, îți amintim că găsești pe site-ul nostru numeroase articole utile! Te-ar putea interesa și altele. Ai mai jos câteva:

 

„Rucsac” sau „ruxac”? Cum vom scrie acest substantiv?

„Click” sau „clic” Cum se scrie corect în limba română?

Identifică valoarea morfologică a cuvântului (test de 50 de întrebări)

„Aceeași” sau „aceiași”? Alege răspunsul corect!

Tipare textuale: definiții, explicații și exemple

„Shaorma” sau „șaorma”? Cum se scrie corect în română?

„Premisa” sau „premiza”? Care este varianta corectă?

 

Identifică subordonatele (exerciții pentru Evaluarea Națională)

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat