Marele test despre substantiv (50 de întrebări de recapitulare)

Marele test despre substantiv

 

Știm cât de utile îți sunt astfel de teste, așa că ne-am hotărât să creăm pe site-ul nistru și materiale ceva mai „consistente”; marele test despre substantiv este alcătuit din 50 de întrebări care se leagă de această parte de vorbire. Rezolvând un astfel de test, îți vei aminti diverse aspecte legate de această parte de vorbire;

Să ne amintim câte ceva despre substantiv: este partea de vorbire flexibilă care denumește, în sens larg, obiecte: lucruri, ființe, sentimente, fenomene ale naturii, noțiuni abstracte etc.. Substantivele se pot identifica prin numărare, stabilindu-li-se astfel și genul. Vom distinge două numere (singular și plural) și trei genuri (masculin, feminin, neutru). Există și substantive non-numărabile (numite și defective): sunt cele cărora nu li se atribuie câte o formă pentru fiecare dintre cele două situații – unul sau mai multe obiecte, ele având exclusiv formă de singular ori de plural. Acestea mai sunt numite și singularia tantum (defective de plural), respectiv pluralia tantum (defective de singular). O altă categorie a substantivelor este aceea a colectivelor: desemnează mulțimi de obiecte – atât la singular, cât și la plural; acestea au ambele forme de număr, însă exprimă colectivități întotdeauna. Substantivul are și o altă categorie gramaticală numită caz: aici se face delimitarea în funcție de raportul dintre substantiv și alte elemente ale enunțului. Se disting cinci cazuri diferite, care vor fi preluate și de substituenții substantivului: pronumele și numeralul. În funcție de aceste cazuri, substantivele pot îndeplini diverse funcții sintactice.

 

Acest test despre substantiv îți poate fi util, mai ales dacă ești în clasa a VII-a sau a VIII-a, încercând să acopere cele mai importante aspecte legate de cerințele de la examenul Evaluării Naționale! Dacă ai nevoie de un test despre substantiv, care să te ajute să recapitulezi materia, cu siguranță acesta va fi!

Răspunde la cele 50 de cerințe și lasă-ne un feedback pe Facebook! Sperăm că îți va plăcea materialul pregătit de noi!

Cum ți s-a părut marele test despre substantiv? Sper că ți-a fost de folos! Dacă îți plac materialele noastre, le poți distribui pe rețelele de socializare, astfel încât să ajungă la cât mai multă lume! Îți mulțumim pentru timpul petrecut pe site-ul nostru de limba și literatura română! Încercăm să facem internetul un loc mai bun! Sper să reușim împreună!

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagraminstagram vox valachorum

Ghidul pentru Evaluarea Națională: aici

 

Dacă ți-a plăcut testul „Marele test despre substantiv”, îl poți distribui pe paginile tale de socializare; ne-ar ajuta mult! De asemenea, îți amintim că găsești pe site-ul nostru numeroase articole utile! Te-ar putea interesa și altele. Ai mai jos câteva:

 

„Rucsac” sau „ruxac”? Cum vom scrie acest substantiv?

„Click” sau „clic” Cum se scrie corect în limba română?

Identifică valoarea morfologică a cuvântului (test de 50 de întrebări)

„Aceeași” sau „aceiași”? Alege răspunsul corect!

Tipare textuale: definiții, explicații și exemple

„Shaorma” sau „șaorma”? Cum se scrie corect în română?

„Premisa” sau „premiza”? Care este varianta corectă?

 

 

Marele test despre substantiv (50 de întrebări de recapitulare)

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat