Evaluarea Națională – examenul la limba și literatura română. La ce ora va începe?

Evaluarea Națională - limba și literatura română. La ce ora va începe?

Evaluarea Națională începe cu examenul la limba și literatura română, care va avea loc pe data de 15 iunie, începând cu ora 9:00. Mnisterul Educației vine cu noi detalii organizatorice referitoare la modul de desfășurarea al acestuia.

Elevii din clasa a VIII-a vor avea la dispoziție două ore (9:00 -11:00) pentru rezolvarea subiectului, urmând ca rezultatele să fie afișate pe data de 22 iunie. Ei nu pot părăsi sala de examen mai repede de ora 10.00. Una dintre regulile prevăzute este să utilizeze în scris cerneală sau pastă de culoare albastră. evaluarea nationala 

Aranjarea în săli se va face în ordine alfabetică, pe clase. Elevii vor fi supravegheați de minimum un asistent, care are altă specializare decât Limba română. El va explica regulile și modul de desfășurare propriu-zisă a examenului. Fiecare elev va primi câte o foaie de hârtie tipizată pe care vor fi trecute cu majuscule datele personale, iar mai apoi sigilată. Pe lângă colile tipizate vor primi ciorne (câte le sunt necesare).

După primirea subiectelor elevii nu vor mai avea dreptul să între sau să părăseasca sala decât dacă predau lucrarea. Părăsirea temporală a sălii se poate face în cazuri speciale, atunci când unul dintre elevi se simte rău, dar doar însoțit de un asistent.

Corectarea greșelilor se va realiza prin trasarea unei linii orizonatle peste cuvântul/rândul/paragraful greșit. Elevii vor avea ca timp de lucru 120 de minute, iar ultimii trei elevi vor rămâne în sală până când va fi predată ultima lucrare.

Elevii care refuză să predea lucrarea nu vor mai avea dreptul să participe la celelalte probe și nu le va fi încheiată media la Evalșuarea Națională.

Interdicții:

  • să vină în sălile de examen cu ghiozdane, rucacuri, etc.;
  • să aibă surse de inspirație, bilețele, manuale, cărți, notițe, etc.;
  • să vină cu telefoane mobile, microfoane, alte mijloace tehnice în sala de examen;
  • să vorbească între ei, să copieze, să schimbe foi sau ciorne.

Elevii care încalcă interdicțiile enumerate mai sus vor fi dați afară din examen și notați cu nota 1, indiferent dacă au reușit să utilizeze materialele interzise sau nu. Examenul va fi înregistrat audio-video, iar înregistrălile vor fi verificate prin sondaj.

Notele obținute în cadrul acestui examen (matematică, limba română, limba maternă) vor reprezenta 80% din admiterea la liceu. Restul de 20% reprezintă media anilor din ciclul gimnazial (clasele V-VIII). Nu există o notă minimă de admitere pentru liceu sau pentru școlile profesionale. Acestea vor fi stabilite în functie de numărul de locuri și concurența care se stabilește.

Aici găsiți documentele oficiale referitoare la desfășurarea Evaluarii Naționale:

evaluarea nationala evaluarea nationala evaluarea nationala

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

 

Vezi și:

Calendarul de desfășurare al examenului de Evaluare Națională 2020

Evaluarea Națională – examenul la limba și literatura română. La ce ora va începe?

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat