Tipuri de atribut (test de 20 de întrebări)

tipuri de atribut

Hai să vorbim puțin și despre atribut: partea de propoziție secundară care determină un nominal (substantiv, pronume, numeral) și care exprimă o trăsătură a acestuia. Atributul răspunde la multiple întrebări precum: care?, ce fel de?, cât / câtă / câți / câte?, al (a, ai ale) cui? – desigur, în funcție de context și de partea de vorbire prin care se exprimă. De aici avem și diverse tipuri de atribut. El se poate exprima prin: substantive, adjective, pronume, numerale, adverbe, forme verbale nepersonale – preluând denumirea de la partea de vorbire prin care se exprimă.

 

 

Testul prezent (despre aceste tipuri de atribut) se concentrează pe deosebirea acestor categorii. Trebuie să identificăm corect partea de vorbire prin care se exprimă și, desigur, cazul (acolo unde este necesar, adică, în majoritatea situațiilor).

Tu te descurci la identificarea acestora? Recunoști aceste tipuri de atribut? Hai să vedem ce scor poți obține! Rezolvă testul de mai jos și încearcă să obții un punctaj cât mai mare. Testul despre tipuri de atribut se compune din 20 de întrebări. Termenul vizat este evidențiat (îngroșat). După ce ai decis care este răspunsul corect, îl selectezi pur și simplu dintre variantele date. E simplu!

La finalul testului, dacă ai obținut un scor foarte bun, poți opta pentru apăsarea butonului „Clasament”: primii zece cei mai buni își salvează aici scorul, alegând un nume sau o poreclă personalizată de ei. Mult, mult spor!

 

Cum ți s-a părut testul? Așteptăm un feedback pe pagina noastră de Facebook! Mulțumim pentru timpul petrecut pe site-ul nostru!

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagram instagram vox valachorum

Manualul digital Vox Valachorum: aici

 

Vezi și:

„Șchioapătă” sau „șchiopătează”? Cum conjugăm corect?

Subiect sau Complement? Test online de 30 de întrebări

Literele de tipar ale alfabetului – fișe de lucru – clasa pregătitoare

Complement direct, indirect sau prepozițional? (test din complement de 15 întrebări)

Stabilește funcția sintactică a pronumelui (test online)

Valorile numeralului (test de 20 de întrebări pentru clasele VII-VIII)

Tipuri de atribut (test de 20 de întrebări)

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat