Testul de antrenament numărul 6 pentru Bacalaureat (12 octombrie 2022) [marca Vox Valachorum]

testul 6 bacalaureat 12 octombrie

În cadrul acestui articol, vom posta testul de antrenament numărul 6 pentru Bacalaureat publicat în data de 12 octombrie 2022 [marca Vox Valachorum]. Testul de antrenament este conceput de pagina Vox Valachorum și are rolul de a servi drept material auxiliar elevilor de clasa a XII-a. Prezentul test a fost conceput în conformitate cu programa pentru examen, urmărind  să vină în ajutorul elevilor și al profesorilor de limba și literatura română. Obiectivul nostru este de a posta săptămânal astfel de materiale pentru a putea oferi suport urmăritorilor noștri.

sigla titlu Vox Valachorum

 

Orice observație sau completare poate fi făcută utilizând mijloacele media de contact [Facebook, Instagram, YouTube, e-mail etc.]. Apreciem feedbackul dumneavoastră și doar cu ajutorul acestuia putem progresa! Testul poate fi descărcat în format pdf. și listat ulterior pentru a fi lucrat acasă sau la clasă. 

 

 

Descarcă:  Testul de antrenement Nr. 6 Vox Valachorum Bacalaureat (din 12 octombrie 2022)

 

Sperăm ca materialele noastre să vă fie de un real folos și să vă ajute în pregătirea pentru examene. Pe site-ul nostru găsiți multe alte materiale utile, precum: articole care acoperă diverse aspecte teoretice utile pentru Evaluare și Bacalaureat, teste grilă menite să te ajute în aprofundarea materiei, materiale video cu lecții explicative, teste de antrenament eliberate de Ministerul Educației și, de asemenea, rezolvări propuse pentru acestea, informații ve vizează sistemul educațional românesc, știri din sfera educației etc..

 

Texte suport folosite:

 

Subiectul I

 

Mă găseam în mare strâmtoare, cum am fost de multe ori în acești ani de grea pribegie. Câtă vreme am fost stăpân pe mine, munca mea de dascăl și cea a soției mele de medic ne aducea cât

să trăim omenește. Nici mai mult, nici mai puțin. N-am făcut datorii, dar nici economii n-am putut face. Grija zilei de mâine,virtutea cardinală a oricărui burghez, mare sau mic, n-am cunoscut-o. Fără să fi fost ușuratic, sărăcia din casa părintească și educația mea morală ulterioară m-au făcut să disprețuiesc egoismul și să-l consider o degradare a omului, chiar în forma lui cea mai justificabilă, în locul acestei griji, mă bizuiam pe robustețea mea trupeasă  și pe puterea mea de muncă, a mea și a soției mele. Așa ne-a surprins răsturnarea  vremii, pe mine prigeag, pe ea în izolarea de la București.

Mă găseam la mare strâmtoare și nu știam ce să fac. Nevoia mi-a scos în minte figura unui prieten vechi. Ne cunoștem de când el era încă student la Litere în București. Acum era episcop al Clujului eliberat. În anul tragic, când a trebuit să evacuăm acest scump oraș împlântat de romani în inima Transilvaniei, m-am gândit la el, la episcop, care rămânea păstor de neam în gura lupilor și, în preziua cedării forțate, i-am trimis ultimele milioane din casa Ministerului ca să nu ajungă cerșetor în mijlocul urgiei, care avea să-l bântuie. Cu firea lui blândă, a îndurat cu demnitate toate umilințele la care a fost supus în cei patru ani și jumătate de ocupație teroristă și s-a dovedit un vrednic conducător spiritual și național, cu drept în recunoașterea poporului pe care l-a păstorit și a noastră a tuturor.

Nichifor Crainic, Amintiri

Subiectul al II-lea

Ea stă plictisită şi foarte frumoasă

părul ei negru este supărat

mâna ei luminoasă

demult m-a uitat, –

demult s-a uitat şi pe sine

cum atârnă pe ceafa scaunului.

Eu mă înec în lumine

şi scrişnesc în crugul anului.

Îi arăt dinţii din gură,

dar ea ştie că eu nu râd,

dulcea luminii faptură

mie, pe mine mă înfăţişează pe când

ea stă plictisită şi foarte frumoasa

şi eu numai pentru ea trăiesc

în lumea fioroasă

de sub ceresc.

Nichita Stănescu, De dragoste

 

 

Descarcă materialul .pdf „Testul de antrenament” de mai sus pentru a vedea cerințele complete! Mult succes!

 

 

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagram instagram vox valachorum

Cursurile noastre pentru Evaluare și Bac: aici

 

Ți-a plăcut testul de antrenament? Vezi și:

Testul de antrenament numărul 1 pentru Bacalaureat (7 septembrie 2022) [marca Vox Valachorum]

Expresii și locuțiuni cu termenul „șarpe” + quiz

„Să ști” sau „să știi”? Cum este corect să scriem?

Expresii și locuțiuni care conțin cuvântul „așa” + quiz

Cazurile substantivului

Testul de antrenament 3 pentru Evaluarea Națională (9 mai 2022)

Testul de antrenament 5 pentru Evaluarea Națională (23 mai 2022)

Testul de antrenament numărul 1 pentru Evaluarea Națională (6 septembrie 2022) [marca Vox Valachorum]

Testul de antrenament numărul 2 pentru Evaluarea Națională (13 septembrie 2022) [marca Vox Valachorum]

 

Testul de antrenament numărul 6 pentru Bacalaureat (12 octombrie 2022) [marca Vox Valachorum]

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat