Sintaxa frazei: modele de fraze analizate și explicate

sintaxa frazei analiza

Sintaxa frazei: în clipul atașat am propus un proces simplu de analiza frazei. Parcurgerea pașilor în ordinea dată poate ajuta elevii (și pe cei care au de pregătit diverse admiteri) să se descurce mai ușor în identificarea corectă a propozițiilor și în delimitarea acestora la nivelul unor structuri mai complexe (precum frazele).

Te poți și testa! Mai jos ai un testuleț pe care îl poți parcurge pentru a-ți verifica aceste cunoștințe! Obține un scor cât mai mare și arată-le colegilor tăi cum te-ai descurcat. Distribuie-l colegilor, prietenilor și haide să ne perfecționăm împreună la acest capitol. Mult succes!

Analiză de fraze

În quizul de mai jos, ne propunem să analizăm câteva fraze. Răspunde corect la întrebări și obține punctaj maxim. Nu uita să faci un printscreen și să distribui tuturor rezultatul obținut. Acest exercițiu îți poate fi util dacă ești în clasa a VIII-a și te pregătești pentru examenul de Evaluare Națională sau dacă te așteaptă vreo admitere importantă. Mult succes în această scurtă călătorie :)! 

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Vezi și:

“Totodată” sau “tot o dată”?

Rezolvare model de antrenament Evaluarea Națională (numărul 22)

Rezolvare model de antrenament Evaluarea Națională (numărul 21)

Sintaxa frazei: modele de fraze analizate și explicate

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat