Regionalisme culinare românești: joc online

regionalisme culinare

Sărbătorile de iarnă sunt foarte importante pentru noi, românii. Masa de Crăciun și cea de Anul Nou este întotdeauna încărcată cu fel de fel de bunătăți, unele mai apetisante decât altele. Ți-am propus un joculeț drăguț despre regionalisme culinare din România.

Testul are 10 întrebări și îți propune diverse variante regionale pentru denumiri ale mâncărurilor: sarmalele, cozonacii, pâinea, țuica ș.a.m.d.. Lumea regionalismelor este amplă, iar jocul de față privește relativ superficial problematica – unele cuvinte diferă chiar de la un sat la altul, astfel că este imposibil să vă oferim o acuratețe perfectă din acest punct de vedere. Am încercat să abordăm niște termeni generali, identificați cu ajutorul dicționarelor. Ne-ar plăcea, în schimb, să auzim de la dumneavoastră și despre alte variante interesante. Suntem convinși că există mult mai multe, mai ales într-un domeniu atât de „colorat” cum este gastronomia!

Rezolvă acest joculeț despre regionalisme culinare și arată-ne și nouă ce scor ai obținut. Poți face asta înscriindu-ți numele în Clasament, după ce ai terminat de parcurs toate cele zece întrebări. Îți dorim mult succes!

 

Ți-a plăcut? Nu-i așa că unele sunt foarte interesante? Tu pe care le-ai recunoscut? Lasă-ne un comentariu pe Facebook și haide să împărtășim aceste lucruri! Ne-ar plăcea să auzim și despre alte regionalisme culinare – poate unele și mai interesante decât am integrat în acest test!

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagram instagram vox valachorum

Manualul digital Vox Valachorum: aici

 

Vezi și:

Expresii și maxime din limba latină (test online)

Figuri de stil: PERSONIFICAREA (+joc)

Expresii și locuțiuni cu termenul „obraz”+ quiz

Completează rebusul (noțiuni generale despre vocabular)

Cum se numesc locuitorii din…? Test de 25 de întrebări cu demonime

Regionalisme culinare românești: joc online

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat