Ce este povestirea în ramă?

Ce este povestirea în ramă?

Cu siguranță ați mai auzit de formularea povestire în ramă. Este posibil să nu fi înțeles prea bine despre ce este vorba, dar scopul nostru chiar acesta este, de a vă explica pe îndelete însemnătatea unor noțiuni literare.

Numele sugestiv ne dă câteva indicii legate de sensul expresiei. „Rama” practic conturează o poveste care  va fi narată într-un text cu un fir narativ central. De asemenea, pot fi încadrate și mai multe micronarațiuni în firul narativ central. Acest procedeu stilistic este specific genului epic.

Din punct de vedere terminologic, se poate constata o varietate largă, de la denumirea preluată din englezește framestory până la povestea în poveste.

Este necesar să oferim și câteva exemple concrete pentru a vă face o idee în legătură cu specificul acestui procedeu. Poate că cel mai reprezentativ ar fi antologia de povești O mie și una de nopți sau Hanul Ancuței de Mihail Sadoveanu.

Dacă aveți răgaz puteți citi o povestire în ramă din manualul de Limba și Literatura româna pentru clasa a VII, editura Art.

 

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagram instagram vox valachorum

Manualul digital Vox Valachorum: aici

 

Vezi și:

“Eu nu strivesc corola de minuni a lumii” de Lucian Blaga: particularități de construcție ale unui text poetic interbelic

Rezolvarea testului 4 de antrenament pentru Evaluarea Națională (15 martie, 2021)

Rezolvarea testului 3 de antrenament pentru Evaluarea Națională (8 marti

Ce este povestirea în ramă?

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat