Cum vom proceda cu admiterea la facultate?

admitere facultatea de drept

Întrucât acest an a fost destul de “tulbure” în privința administrației și mai ales a organizării – iar aici putem adăuga inclusiv examenele de capacitate (Bacalaureat și Evaluarea Națională), tinerii elevi sunt destul de dezorientați când vine vorba despre modul în care se vor desfășura admiterile la facultăți anul acesta. Ce facem cu această admitere?

Desigur că sunt în discuție astfel de probleme la nivelul Ministerului Educației și Cercetării și, deocamdată, nu se cunosc informații certe despre cum va decurge întreg procesul: probabilitatea unor admiteri online este totuși una destul de verosimilă în aceste momente. Se discută, totodată, și despre renunțarea la “tradiționalele” (dar utilele, adaug eu) admiteri și la intrarea pe bază de dosar (acolo unde se va putea, evident).

Evident că aceste demersuri sunt stabilite de fiecare instituție în parte, procedurile putând fi diferite de la o universitate la alta. În privința celor care vor să studieze în străinătate există, desigur, numeroase platforme care se ocupă de medierea lor, ajutându-i să intre în legătură cu reprezentanți oficiali ai școlii respective, dar în ceea ce privește studiile universitare de licență, masterat ori doctorat în România, vă putem recomanda “adservio.ro” – un website care aduce la un loc informații utile despre fiecare universitate românească, în ideea de a informa elevii. Fiecare universitate, la rândul său, pune la dispoziție informații pe pagina oficială a instituției ori, mai nou, distribuie și pe diverse platforme de socializare.

Evident că, la admitere, dacă va fi necesară prezența fizică, respectarea normelor de protecție va fi obligatorie, iar pentru aceasta, universitățile își vor lua angajamentul de a asigura condițiile necesare.

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

 

Vezi și:

Admiterea la liceu în 2020

Cum vom proceda cu admiterea la facultate?

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat