Adjectivul (test online de 20 de întrebări) pentru clasele a VII-a și a VIII-a)

adjectivul (1)

Bine v-am regăsit, dragi cititori! Revenim astăzi cu un test online de 20 de întrebări despre adjectiv. Testul se dedică în mod special elevilor de gimnaziu, dar poate fi rezolvat de către orice vorbitor de limbă română – consider că este un bun exercițiu pentru absolut oricine. Testul vizează aspecte generale legate de adjectiv, de la flexiunea sa (numărul de forme flexionare), la acordul cu substantivul (de gen, de număr și de caz), până la gradele de comparație sau funcțiile sintactice pe care le poate îndeplini adjectivul.

 

 

Atenție, totodată, la confuzia dintre adjectiv și substantiv. Adjectivul poate deveni substantiv, atunci când este articulat. (Frumoasa li s-a alăturat). Într-un asemenea context, substantivul va fi, practic, substituit (sau exprimat anterior). Adjectivul mai poate fi confundat, atenție, și cu adverbul; trebuie să ținem cont de câteva repere clare: adjectivul este o parte de vorbire flexibilă, în timp ce adverbul este una neflexibilă;  adjectivul se acordă în gen, număr și caz cu un nominal, în timp ce adverbul nu cunoaște acest acord. (El este frumos – „frumos” – adjectiv;  El scris frumos – „frumos” – adverb). Cum verificăm? Încercăm să schimbăm genul / numărul subiectului. Adjectivul se va adapta situației și își va schimba forma la rândul său, iar adverbul își va păstra forma:

 

El este frumos – > Ea este frumoasă. (frumos – frumoasă – flexibil -> adjectiv)

El scrie frumos -> Ea scrie frumos. (frumos – neflexibil -> adverb)

 

Haideți să ne și jucăm acum! Mai jos ai un test intitulat „Adjectivul VII – VIII” (de la clasele cărora li se adresează, în primul rând). Rezolvă toate cele 20 de cerințe și obține un scor cât mai mare! Mult succes!

Dacă ai terminat testul cu adjectivul, nu uita că ai opțiunea de a-ți înregistra numele în rubrica „Clasament”, asta dacă vrei să le arăți și celorlalți ce rezultat ai obținut! Așteptăm, de asemenea, un feedback din partea ta pe pagina noastră de Facebook! Îți mulțumim pentru timpul petrecut pe pagina noastră!

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagram instagram vox valachorum

Manualul digital Vox Valachorum: aici

 

Te-ar putea interesa și:

Punctul ca semn de punctuație și ortografie (.)

Autori români: locul natal al celor mai importanți scriitori (15 întrebări)

Pseudonime literare: recunoști numele real al autorului?

Cum se numesc locuitorii din…? Test de 25 de întrebări cu demonime

Care este forma corectă a cuvântului din imagine? (test online de 30 de întrebări)

Adjectivul (test online de 20 de întrebări) pentru clasele a VII-a și a VIII-a)

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat