Cum se numesc locuitorii din…? Test de 25 de întrebări cu demonime

Ți-am pregătit un test foarte interesant! Cum se numesc locuitorii din…? Sunt convins că de unele denumiri încă nu ai auzit! Aceste substantive care denumesc locuitorii unor anumite localități/regiuni/state poartă numele de demonime. Haideți să-l vedem și în DEX:

demonim demonime s. n. numele sub care sunt cunoscuți locuitorii unei entități geografice distincte: țară, regiune, oraș, sat etc. ◊ p. restr. numele locuitorilor unei țări; etnonim – Cf. engl. demonym, din. gr. δῆμος popor + ὄνυμα nume

 

 

Rezolvă testul de mai jos și încearcă să răspunzi la cât mai multe astfel de întrebări. O să afli lucruri foarte interesante, sunt convins. Dacă îți place materialul pe care ți l-am pregătit, nu uita să dai un share acestui articol pentru a-l vedea cât mai multă lume.

Ți-a plăcut? Acum știi cum se numesc locuitorii din Monaco? Dar locuitorii din Madagascar? Ai aflat lucruri noi? Nu uita să îți treci numele în clasament pentru a le arăta și celorlalți ce performanță ai făcut! Poți reveni oricând asupra acestui test și îl poți reface. Dacă obții un scor mai bun, îl poți trece și pe acela în clasament.

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagraminstagram vox valachorum

Manualul digital Vox Valachorum: aici

 

Vezi și:

Figuri de stil: PERSONIFICAREA (+joc)

Figuri de stil: INVERSIUNEA (+joc)

Cum se numesc locuitorii din…? Test de 25 de întrebări cu demonime

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat