Gradele de comparație (test grilă recapitulativ de 15 întrebări)

gradele de comparatie

Gradele de comparație ale adjectivului / adverbului: iată că vorbim și despre ele și încercăm a ni le fixa în minte cu ajutorul unui alt test grilă! Vorbim despre o categorie morfologică specifică acestor adjuncți – o categorie morfologică prin care acestea se deosebesc de celelalte părți de vorbire. Gradele de comparație indică nivelul intensității unei trăsături în raport cu alte obiecte ori cu obiectul însuși într-o altă circumstanță a sa. Distingem trei mari categorii atunci când avem în vedere gradele de comparație: pe de-o parte este forma de pozitiv – atunci când preluăm ca atare adjectivul sau adverbul (forma standard, cu alte cuvinte); pe de altă parte avem comparativul, care poate exprima inferioritatea, egalitatea sau superioritatea trăsăturii față de un alt obiect ori față de același obiect într-un alt moment. Gradul superlativ poate fi relativ (de superioritate sau inferioritate) ori absolut (de superioritate sau inferioritate): acesta este cel mai înalt grad de comparație, exprimând capacitatea maximă a unei trăsături. Cel relativ în relație cu alte obiecte sau cu o colectivitate (aceasta se exprimă prin substantive colective, substantive la plural sau efectiv termeni care exprimă mulțimi de obiecte); cel absolut nu se compară cu alți termeni, ci susține intensitatea maximă, fără a depinde de alte elemente.

 

 

Hai să rezolvăm testul despre gradele de comparație și să vedem cât de bine ne descurcăm! Rezolvă cele 15 cerințe și încearcă să obții punctaj maxim! Mult succes!

Ce părere ai despre acest test? Așteptăm un feedback de la tine pe pagina noastră de Facebook! Vom reveni și cu alte materiale ulterior!
Îți mulțumim pentru timpul petrecut pe pagina noastră de limba și literatura română!

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

Follow pe Instagram instagram vox valachorum

Manualul digital Vox Valachorum: aici

 

 

Vezi și:

Genul substantivelor (test online de 50 de întrebări)

„Întradevăr” sau „într-adevăr”? Care este varianta corectă?

„Șchioapătă” sau „șchiopătează”? Cum conjugăm corect?

Subiect sau Complement? Test online de 30 de întrebări

Gradele de comparație (test grilă recapitulativ de 15 întrebări)

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat