Ce sunt cuvintele-cheie? Cum le putem folosi?

cuvintele-cheie vox valachorum

Vom încerca să lămurim și acest aspect, cu ocazia acestui scurt articol. Ce sunt cuvintele-cheie? La ce ne folosesc?

Vorbim despre un substantiv compus, pe care îl vom descoperi chiar și la o scurtă căutare în DEX:  “cuvânt de mare importanță” și care, dincolo de simpla definiție dată de DEX, ajunge să fie folosit în diverse domenii de activitate: de la jurnalism, marketing, publicitate, media ș.a.m.d. .

Întrucât pe noi ne interesează în mod deosebit limba și literatura română, vom încerca să lămurim ce fac aici aceste cuvinte: putem spune că, prin intermediul cuvintelor-cheie, se conturează tema unui text (fie el literar, fie nonliterar); totodată, aceseta pot crea un orizont de așteptare cititorului (sau auditorului), oferind indicii importante referitoare la anumite informații pe care textul le va dezvălui mai târziu.

Dacă ne raportăm strict la textul literar, aceste cuvinte-cheie pot deveni motive literare, mai ales prin frecvența lor și prin conotația pe care o ascund.

Finalmente, ceea ce trebuie să reținem noi, iar acest aspect ne va fi cu adevărat util, este că utilizarea  substantivului “cheie” nu este întâmplătoare. Cuvintele-cheie reprezintă “chei” / “soluții” / “instrumente” în descifrarea textului (sau în crearea lui).

 

Link către canalul nostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

enunțul

Vezi și:

Substantivul: definiție, clasificări, categorii gramaticale + QUIZ

Derivarea: mijloacele interne de îmbogățire a vocabularului

Funcții sintactice ale verbelor la moduri nepersonale

Enunțul: definiție, categorii, exemple

Ce sunt cuvintele-cheie? Cum le putem folosi?

Please Login to Comment.

Derulează în sus
Nume
Email
Loading

This will close in 0 seconds

error: Conținut protejat