Revenirea la școală înaintea examenelor naționale

Revenirea la școală înainte examenelor

Noi vești de la ministrul Educației cu privire la pregătirea în școli a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a. În ce constă aceasta?

Ministrul Educației sublinează importanața revenirii la școală înaintea susținerii examenelor naționale. Perioadă de timp în care elevii vor fi pregătiți pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, dar și consiliați psihologic și moral. Se anunță ca aceasta nu este obligatorie, dar ea vine atât în sprijinul tinerilor, cât și al profesorilor pentru a se familiariza cu mediul școlar.

Un cadru medical va fi permanent prezent în unitatea de învățământ în perioada pregătirii, dar și la data examenelor.

Doamna ministru al Educației afirmă: „Am discutat cu domnul ministru al Sănătății și în fiecare unitate de învățământ va exista un cadru medical care va supraveghea tot acest proces de revenire la cursurile de pregătire, dar și procesul de examene naționale”.

„Este nevoie să revenim pentru două săptămâni de pregătire la școală și apoi să susținem aceste examene naționale. Revenirea la aceste cursuri este una opțională. Cred că trebuie elevul să se reobișnuiască cu spațiul acesta al școlii, dar să fie și susținute emoțional de profesori.

Foarte mulți elevi mi-au spus că au nevoie de a privi în ochi din nou pe profesorii lor și sunt convinsă că și cadrele didactice, în această perioadă de revenire a copiilor la școală, vor fi atente și la susținere emoțională a elevilor pentru că trebuie să-i încurajăm, trebuie să-i sprijinim moral pentru că în curând vor susține examenele naționale”, adaugă Anisie.

Răspunsul oferit întrebării legate de expunerea elevilor în fața virusului odată cu redeschiderea școlilor: „Odată cu revenirea la școală vom lua și măsurile de siguranță, pentru că de-aici am pornit de fapt, de la temerile pe care le au elevii sau părinții. Această revenire este una opțională, spuneam, și părintele este cel care evaluează starea de sănătate a copilului, dar evaluează și ceea ce se află în familie, membrii familiei care ar putea fi în grupa de risc”.

 

Link către canalul nImaostru de YouTube:

Dă-ne un like pe FACEBOOK(click) :)!

 

Vezi și:

Calendarul desfășurării examenului de Evaluare Națională 2020

Revenirea la școală înaintea examenelor naționale

Please Login to Comment.

Derulează în sus
error: Conținut protejat